Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi

Azərbaycan Dövlət Aqrar Universiteti Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin sədri

Tələbə Həmkarlar İttifaqı KomitəsiQasımov İbrahim İldırım oğlu
Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin sədri. 2000-ci ildə Gəncə şəhərində anadan olub. 2022-ci ildə Azərbaycan Dövlət Aqrar Universitetinin Magistr hazırlığı mərkəzinə daxil olub. Hazırda Azərbaycan Dövlət Aqrar Universitetinin Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin sədridir.

Azərbaycanda Dövlət quruculuğu prosesində həlledici dönüşün baş verdiyi, müasir dövlətçiliyimizin memarı Ulu Öndər Heydər Əliyevin hakimiyyətə qayıdışından sonra gənclərə diqqət əsas vəzifələrdən birinə çevrildi. Ölkəmizdə gənclər hərəkatının əsası qoyuldu. Ulu Öndər Heydər Əliyevin Azərbaycan gəncliyinə ən böyük töhfələrindən biri, Azərbaycan gəncliyinə dövlət səviyyəsində verilən qiymətdir. Bu uzaqgörən siyasət Respublika Prezidenti İlham Əliyev tərəfindən də uğurla davam etdirilir.

Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi 1935-ci ildən hüquqi şəxs kimi fəaliyyət göstərir.

Tələbə Həmkarlar İttifaqı KomitəsiKomitənin fəaliyyəti aşağıdakılardan ibarətdir:

- təhsil alanların əmək, sosial, iqtisadi hüquqlarının və qanuni mənafelərinin müdafiəsi;

- ittifaq üzvlərinin sağlamlığına qayğı göstərilməsi, asudə vaxtının səmərəli təşkili, onlar arasında bədən tərbiyəsi və idmanın, mədəni maarif işinin inkişaf etdirilməsi;

- həmkarlar ittifaqı üzvləri arasından fəalların, həmkarlar ittifaqı işçilərinin hazırlanması;

- həmkarlar ittifaqı üzvlərinə və tabeliyindəki təşkilatlarına metodiki informasiya, hüquqi, maddi və digər yardım növlərinin göstərilməsindən ibarətdir;

- mədəni kütləvi tədbirlərin təşkili.

Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi gənclərin bacarıqlarını, istedadlarını və qabiliyyətlərini üzə çıxarmaq, bundan başqa tələbələrin sağlamlığının qorunması məqsədi ilə onların arasında mütəmadi görüşlərin keçirilməsini əsas məqsəd hesab edir. Bu sahədə komanda şəklində fakültələrarası keçirilən Heydər Əliyev ilinə həsr olunmuş “Heydər Əliyev 100-il” adlı intellektual yarış təşkil olunmuşdur.

Tələbə Həmkarlar İttifaqı KomitəsiTələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi

Tələbələri sağlam həyat tərzinə dəvət etmək, onları zərərli vərdişlərdən çəkindirmək komitənin əsas vəzifələrindən biridir və bunlarla yanaşı universitetimizin tələbələri şəhərimizin ictimai tədbirlərində fəal iştirak edirlər. ”Heydər Əliyevi ili” nə həsr olunmuş ”qaçış” marafonu buna nümunədir.

Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi

Həmkarlar ittifaqı təşkilatı bu istiqamətlərdə fəaliyyətinin həyata keçirilməsi məqsədi ilə ittifaqın nizamnaməsinə əsasən komissiyalar təşkil edir.

Gənclərin asudə vaxtlarının səmərəli təşkili, onların bir-birlərini daha yaxşı tanımaları, əlaqələrin daha da möhkəmlənməsi, eyni zamanda şəhərimizin, eləcə də ölkəmizin mədəniyyətini və tarixini daha yaxşı öyrənmək üçün Gəncədə fəaliyyət göstərən muzeylərə, ətraf rayonlara ekskursiyalar təşkil olunur və tarixi haqqında geniş məlumatlandırılır.

Ünvan: Gəncə şəhəri, Ozan küçəsi 102
Telefon: (+994 99) 730-90-80